-30%

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΙΒΑ
Το Αβυθομέτρητο Μυστήριο της Υπέρτατης Πραγματικότητας
ΣΡΙ ΣΟΜΑΝΑΝΤΑ ΜΑΧΑΡΑΤΖ

Μετάφραση: Ανδρέας Τσάκαλης
Επιμέλεια: Βασιλική Στεφανίδη
Σελίδες: 304
Διαστάσεις: 20,5x14cm
ISBN: 978-618-5608-00-2
Έκδοση: 2021

14,00

Κωδικός προϊόντος: ΝΤ31 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Ο σαϊβισμός είναι μια σημαντική σχολή και ένα πνευματικό μονοπάτι με μεγάλο αριθμό οπαδών σε διάφορα μέρη της Ινδίας. Η συμβολή του σαϊβισμού στην ινδική ζωή, στον πολιτισμό, στην φιλοσοφία και στην θρησκεία είναι ίση με την συμβολή κάθε άλλου συστήματος της ινδικής φιλοσοφίας.

Ο σαϊβισμός θεωρεί την πνευματική απελευθέρωση ως τον έσχατο σκοπό της ζωής. Απελευθέρωση του ανθρώπου, σύμφωνα με το σύστημα αυτό, σημαίνει την αναγνώριση της αληθινής φύσης του που είναι η πρωταρχική, έμφυτη, αγνή επίγνωση του Εαυτού. Η φυσιολογική ψυχολογική συνείδηση του εγώ είναι σχετική. Αφού η αληθινή αυτεπίγνωση είναι σε αντίθεση με αυτήν, το «εγώ» θεωρείται ως μη εαυτός.

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι βασικές διδασκαλίες του Σίβα, καθώς και πρακτικές μέθοδοι για την επίτευξη του τελικού στόχου του ανθρώπου, όπου ο άνθρωπος απελευθερώνεται και γίνεται ένα με τον Σίβα. Αν και αρχαίας προέλευσης, οι διδασκαλίες αυτές μοιάζουν να απευθύνονται στον σύγχρονο άνθρωπο που είναι βυθισμένος στα εγκόσμια προβλήματα και αναζητά μια διέξοδο και ένα φως στην ζωή του.