-28%

ΣΟΜΠΟΓΚΕΝΖΟ
Διδασκαλίες του Σότο Ζεν
ΕΪΧΕΪ ΝΤΟΓΚΕΝ

Μετάφραση: Ανδρέας Τσάκαλης
Επιμέλεια: Βασιλική Στεφανίδη
Σελίδες: 288
Διαστάσεις: 20,5x14cm
ISBN: 978-618-82850-3-3
Έκδοση: 2017

Original price was: 18,02€.Current price is: 13,00€.

Περιγραφή

Ο Εϊχέι Ντογκέν είναι ο ιδρυτής της σχολής Σότο Ζεν, ο οποίος μετά από την μαθητεία του στην Κίνα κοντά στον δάσκαλο Ρου-τζινγκ εισήγαγε τον διαλογισμό στην Ιαπωνία.

Ο Ντογκέν τόνιζε πάνω απ όλα την σημασία του βαθιού διαλογισμού ή σαμάντι, τον οποίον αποκαλούσε καθιστικό διαλογισμό (σικαντάζα). Κατά την άποψη του Ντογκέν, ο διαλογισμός δεν είναι μόνο ένα μέσον για την φώτιση, αλλά είναι η ίδια η φώτιση! Πίστευε ότι η άσκηση του διαλογισμού είναι η φυσική έκφραση της αληθινής φύσης μας.

Χάρη στο βαθύ και διεισδυτικό πνεύμα του ο Ντογκέν θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους και στοχαστές της Ιαπωνίας.

Το σπουδαιότερο από τα γραπτά του είναι το Σομπογκένζο, όπου παρουσιάζονται οι διδασκαλίες του Σότο Ζεν του εσωτερικού βουδισμού και οι αποτελεσματικές μέθοδοι για την επίτευξη της φώτισης.

– “Μελέτη του Ντάρμα σημαίνει μελέτη του Εαυτού, μελέτη του Εαυτού σημαίνει ξέχασμα του εαυτού, ξέχασμα του εαυτού σημαίνει φώτιση μέσα από όλα τα πράγματα, φώτιση μέσα από όλα τα πράγματα σημαίνει κατάργηση της διάκρισης ανάμεσα στον εαυτό και στους άλλους“.

Εϊχέι Ντογκέν