-10%

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΝΤΡΙΚΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ
Η Διαμαντένια Ατραπός της Φώτισης

Μετάφραση: Ανδρέας Τσάκαλης
Επιμέλεια: Βασιλική Στεφανίδη
Σελίδες: 272
Διαστάσεις: 20,5x14cm
ISBN: 978-618-5608-18-7
1η Έκδοση: Μάρτιος 2024

Original price was: 17,78€.Current price is: 16,00€.

Περιγραφή

Ο ταντρικός Βουδισμός θεωρείται ότι ξεκίνησε από την περιοχή της Βεγγάλης και διαδόθηκε σε ολόκληρο τον ασιατικό κόσμο, αλλά και στην Δύση.

Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του ταντρικού βουδισμού, ή διαμαντένιας ατραπού, υπάρχουν τρία στάδια στην μαθητεία του αναζητητή: στο πρώτο στάδιο, η ζωή είναι μια μορφή ευθύνης, στο δεύτερο στάδιο η ζωή είναι μια μορφή καθήκοντος, ενώ στο τρίτο στάδιο η ζωή είναι μια μορφή δεξιοτεχνικής έκφρασης και δράσης που αγκαλιάζει την ευθύνη και το καθήκον μέσα στην δημιουργική αφιέρωση. Η ζωή στις πολυποίκιλες όψεις της γίνεται πρακτική τέχνη έκφρασης μιας δημιουργικής σχέσης με την απόλυτη αλήθεια μέσα στο πλαίσιο της καθολικής Ζωής.

Το τάντρα είναι η ολοκλήρωση της σύζευξης της απόλυτης και της σχετικής γνώσης, της εσωτερικής αντίληψης και της συμπόνιας. Στο κείμενο αυτό παρουσιάζονται οι βασικές αρχές των περίφημων μαχασίντα, των περιπλανώμενων ασκητών και γιόγκι που εξέφρασαν με την ζωή και τα λόγια τους τις διδασκαλίες της διαμαντένιας ατραπού, μαζί με επεξηγηματικά σχόλια που τις καθιστούν κατανοητές στον σύγχρονο κόσμο μας.