-10%

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ
Σύγκλιση Επιστήμης και Πνευματικότητας
ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ

Μετάφραση: Ανδρέας Τσάκαλης
Επιμέλεια: Βασιλική Στεφανίδη
Σελίδες: 192
Διαστάσεις: 20,5x14cm
ISBN: 978-618-5608-12-5
1η Έκδοση: Αύγουστος 2023

Original price was: 16,64€.Current price is: 15,00€.

Περιγραφή

«Πολύ συχνά έχω αναρωτηθεί για την σχέση ανάμεσα στις βασικές βουδιστικές αντιλήψεις και στις σημαντικές επιστημονικές ιδέες. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα της μακράς περιόδου στοχασμού και του διανοητικού ταξιδιού ενός βουδιστή μοναχού από το Θιβέτ στον κόσμο των επιταχυντών σωματιδίων, των μηχανημάτων απεικόνισης του εγκεφάλου και των θαλάμων φυσαλίδων.

Από την εποχή που εμφανίστηκε η σύγχρονη επιστήμη, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την πνευματικότητα και την επιστήμη σαν δύο πηγές γνώσης και ευημερίας. Μερικές φορές η σχέση τους είναι πολύ στενή, σαν δύο φίλων, ενώ άλλες φορές υπήρξε ψυχρή. Σήμερα, τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού πρώτου αιώνα, η επιστήμη και η πνευματικότητα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν περισσότερο από ποτέ και να ξεκινήσουν μια συνεργατική προσπάθεια ώστε να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά της. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Είθε ο καθένας από εμάς σαν μέλος της ανθρώπινης οικογένειας να ανταποκριθεί στην ηθική ευθύνη ώστε να κάνει δυνατή αυτήν την συνεργασία. Αυτό εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου».

Με αφοπλιστική τιμιότητα, ταπεινότητα και σεβασμό, ο Δαλάι Λάμα εξερευνά την σχέση ανάμεσα στην θρησκεία και στην επιστήμη και προτείνει έναν τρόπο με τον οποίο μπορούν να αυξήσουν την κατανόησή τους, Αντιπαραθέτοντας τις βουδιστικές διδασκαλίες με τις ανακαλύψεις της σύγχρονης φυσικής και βιολογίας, εξετάζει τα θέματα της προέλευσης του σύμπαντος, την φύση της ανθρώπινης συνείδησης, την εξέλιξη των ειδών και την γενετική μηχανική με βαθιά πνευματικότητα.