-10%

ΓΟΥΕΝ ΤΖΟΥ
Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Ταοϊστική Θεωρία και Πρακτική
ΛΑΟ ΤΣΕ

Μετάφραση: Ανδρέας Τσάκαλης
                        Αναστασία Τσάκαλη
Επιμέλεια: Βασιλική Στεφανίδη
Σελίδες: 264
Διαστάσεις: 20,5x14cm
ISBN: 978-618-5608-16-3
1η Έκδοση: Ιούλιος 2023

Original price was: 17,78€.Current price is: 16,00€.

Κωδικός προϊόντος: ΝΤ47 Κατηγορίες: , , ,

Περιγραφή

Το Γουέν-Τζου, που είναι επίσης γνωστό με τον τιμητικό τίτλο Κατανόηση των Μυστηρίων, είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ταοϊσμού, γραμμένο πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.

Αναφέρεται στα βασικά ανθρώπινα προβλήματα, στην ανθρώπινη φύση και στις δυνατότητές της, στην σχέση της ανθρωπότητας με τον εαυτό της και με τον κόσμο. Ασχολείται με την νοητική και την σωματική υγεία, με τις κοινωνικες συμβάσεις και την ανθρώπινη συμπεριφορά, με την οργάνωση και τον νόμο, με την πολιτική και την κουλτούρα και με τις καταστάσεις του πολέμου και της ειρήνης.

Σύμφωνα με την ταοϊστική κοσμοθεώρηση ο νους και το σώμα είναι μια ενότητα, τόσο στο άτομο όσο και στην κοινωνία ως σύνολο. Η νοητική και σωματική υγεία συνεπώς πρέπει να στηρίζονται αμοιβαία, βασισμένες στην ισορροπημένη ευαίσθητη ανταπόκριση προς τις ανάγκες:

Ο δρόμος των εξελιγμένων ανθρώπων είναι να καλλιεργούν το σώμα μέσω της γαλήνης και να θρέφουν την ζωή μέσω της εγκράτειας… για να ελέγξεις το σώμα και να θρέψεις την ουσία, να κοιμάσαι και να αναπαύεσαι με μέτρο, να τρως και να πίνεις σωστά, να εναρμονίζεις τα συναισθήματα, να απλοποιείς τις δραστηριότητες. Εκείνοι που στρέφουν την προσοχή εσωτερικά προς τον εαυτό το πετυχαίνουν και είναι απρόσβλητοι από τις αρνητικές ενέργειες.